Så gör du flytten billigare

flytta billigt med dessa tips

Att flytta kräver en god planering. Många saker dyker säkert upp i ditt huvud nu såsom hur ska jag packa allt mitt husgeråd säkert? Hur mycket kommer transporten av mina saker kosta? Hur lång tid tar det att packa ner allt? Borde jag anlita en flyttfirma för att packa och transportera mina saker och om så, hur mycket kostar det? Utan tvekan så spelar ekonomin en stor roll då man planerar en flytt så det är något du bör tänka på. Om man kan sänka kostnaden på vissa delar av flytten kan det göra att hela flytten blir billigare. Det finns flyttfirmor som erbjuder att både flytta och packa dina saker till rabatterade priser. Men med lite god planering och kreativitet så kan du själv också göra flytten billigare.

Billigt flyttmaterial för dig som ska flytta

För att hitta billigt flyttmaterial och få en kostnadseffektiv flytt så följ dessa tips nedan:

flytta billigt med dessa tips
  • Gör en ordentlig analys om marknaden. Det finns många lågprisaffärer som säljer flyttmaterial till ett lägre pris.
  • Leta även på internet. Många företag som säljer flyttmaterial har deras egna hemsidor som erbjuder flyttlådor, tejp, paketeringsmaterial etc. till låga priser.
  • Prata med dina vänner, släktingar eller grannar som just har flyttat. Kanske har de tomma flyttlådor och annat material kvar från deras flytt som de inte vill ha kvar, och du kan få det gratis eller köpa det för en billig penning. Det kan verkligen spara dig mycket pengar på ditt flyttmaterial.
  • Kanske har du gamla tidningar, magasin eller andra saker som ligger och skräpar hemma hos dig. Försök att antingen sälja eller ge bort dessa saker till någon annan som kan behöva eller vilja ha det. Det kan sänka kostnaden på packningen och hela flytten.
  • Istället för att anlita professionella packare kan du fråga dina vänner och din familj. Många föredrar att göra just detta för att spara pengar på packningsdelen av flytten. Dina vänner är självfallet där för dig när du behöver det, så de hjälper dig nog.
  • Försök att byta ut flyttlådor mot sådant du redan har hemma att packa i. Tidningspapper fungerar också bra att packa med istället för att köpa paketeringsmaterial. För ömtåliga saker kan exempelvis filtar fungera. Det finns mycket annat som du har hemma som kan hjälpa dig i flytten, du måste bara tänka kreativt när du packar.
  • Innan du köper dina flyttlådor så tala med dina grannar. Kanske vet de av något ställe i närheten där du kan köpa billigare flyttmaterial.
  • Flyttlådor bör kosta lite, men fortfarande hålla hög kvalité. Kompromissa aldrig med kvalitén. Det är oerhört viktigt att komma ihåg detta då lådor med dålig kvalité kan komma att kosta dig mer i slutändan.

Om du tänker på alla dessa saker så kan det sänka dina kostnader på flyttlådor och övrigt paketeringsmaterial som i sin tur sänker kostnaden på hela din flytt.

Flyttips från städpersonalen på Flyttstädning Höganäs