Städa badrum – Tips för rengöring av badrummet

att städa badrum är enkelt om du följer dessa rengöringstips

Guide till att rengöra ditt badrum

Badkarsmattan 1: Efter duschen, lyft upp mattan och sätt fast den på väggen med hjälp av sugproppar. Detta låter den få en chans att torka och förebygger mögeluppbyggnad på en annars fuktig badkarsmatta.

Rengöra badrumsspegel

Badrumsspegeln: Undvik att få imma på spelarna genom att torka av spegeln med en torr handduk med lite schampo på. Om badrumsspegeln är full med imma så är det lättaste sättet att få bort det att använda en hårtork och blåsa luft på spegeln. Det bör ta bort imman på nolltid.

Badkarsmattan 2: Man kan få bort mögelbeläggningar på badkarsmattan genom att lägga den i tvättmaskinen tillsammans med hett vatten, tvättmedel och lite blekmedel. Lägg in andra textiler som inte skadas av blekmedlet såsom handdukar eller liknande för att skapa friktion (ett sorts gnuggande).

Rengöra badkaret i ditt badrum

Badkarsrengöring: Fyll upp badkaret med två centimeter vatten och såpa. Häll i lite blekmedel och använd sedan en tvättsvampsmopp eller en vanlig mopp och moppa väggarna. Häll ut vätskan och moppa insidan av badkaret med. Ett jobb väl utfört utan att behöva böja på ryggen!

Badkarsavloppet: Ta bort hår från den översta delen av avloppet med en bomullstopps. Den får tag på hårstrån utan att du behöver vidröra dem.

Tuffa fläckar i handfatet eller badkaret

Blanda en smet av väteperoxid och vinsten. Låt smeten dra på fläcken en stund och gnugga sedan bort den. Skulle det inte funkar, kontakta vårt städföretag i Höganäs för specialist råd.

Kolla efter läckor i toaletten: Häll i några droppar blå eller grön karamellfärg i tanken. Låt det vara i några timmar utan att spola. Om någon färg läkt in i toaletten så behöver toaletten en ny boll i tanken.

Toalettstolsrengöringsmedel

Ett snabbt och enkelt sätt att få en fräsch toalettstol är att hälla i några rengöringstabletter för tandproteser i den, låta det dra sedan skrubba runt några varv med toalettborsten och därefter spola.

Toalettstol med kalkbeläggningar: Häll i tre och en halv deciliter Cola i toalettstolen, låt dra över natten och skrubba på morgonen. Fosforsyran bryter då ner kalken.

Raklödder: Undvik att dina raklöddersburkar rostar genom att sätta det locket från vissa chipssorters förpackningar på botten av burken. Locket passar perfekt på vissa brukar.

Rengöring av vattenkranar: Använd tvättsprit för att polera badrumskranar i krom i ditt badrum. Det rengör dem fort och alkoholen evaporerar efteråt så det behövs inte torkas bort.

Håll duschdraperiet stängt: Om du håller duschdraperiet stängt så är det mindre troligt att du får mögelfläckar på det eftersom det då torkar fortare och de våta partierna inte klibbar ihop.